Werken met corona-maatregelen

Hoe kun je gezond en productief thuiswerken?

Thuiswerken videobellen

Productief thuiswerken tijdens de corona-uitbraak kan een hele uitdaging zijn. Daarom hebben we research gedaan en de meest zinvolle bevindingen voor je op een rijtje gezet.

 

Lees meer

Creëer een veilige werkomgeving in een anderhalvemetersamenleving

Wat zijn de gevolgen van de 'anderhalvemetersamenleving' voor corporaties? Hoe kunnen corporatiemedewerkers hun werkzaamheden doen in een veilige en gezonde werkomgeving? Om corporaties hierin te ondersteunen hebben Aedes, FNV Bouwen & Wonen en CNV Vakmensen een handreiking opgesteld. Hierin is uitgewerkt hoe corporaties de anderhalvemetersamenleving in de werkomgeving kunnen invoeren.

 

Om de risico's en de te nemen maatregelen helder in kaart te brengen, heeft RI&E-provider Mensely inmiddels ook een COVID-19-vragenlijst samengesteld.

 

Download handleiding en vragenlijst

 

Wie (thuis) hard werkt, moet ook hard herstellen

Vanuit de inspanningsfysiologie weten we dat bij het leveren van topprestaties ook optimaal herstel hoort. Dat geldt niet alleen voor (top)sport maar ook voor mentale inspanning. Lees onze tips om thuis maximaal te herstellen.

 

Lees meer

 

Thuiswerken en de wet

Bekijk ook wat er in de wet staat over thuiswerken

 

Protocol Samen veilig doorwerken

Dit protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, bewoners, opdrachtgevers, klanten en alle werkenden over veilig werken in de bouw-, techniek- en installatiesector tijdens de coronacrisis. Het protocol wordt voortdurend aangepast aan de actualiteit.

 

Bekijk hier de laatste versie van het protocol