Zorgen voor vitale en actieve medewerkers

"Een gezonde leefstijl is ook binnen organisaties belangrijk; vitale en actieve medewerkers dragen bij aan een positief werkklimaat"

Gezondheidsmanagement is gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl en daarmee het verhogen van de inzetbaarheid van medewerkers.

 

Dit arbothema biedt een leidraad voor de aanpak van gezondheidsmanagement in jouw organisatie. Je hoeft het wiel niet uit te vinden, dat is al voor je gedaan.

 

TNO heeft berekend dat gezondheidsmanagementprojecten zich gemiddeld binnen één jaar terugverdienen; de jaren daarna volgen structurele baten. Denk daarbij aan: afname verzuim, betere prestaties, duurzamer inzetbaarheid, meer betrokkenheid en motivatie en goed werkgeverschap.

 

Uiteraard zijn de kosten van een gezondheidsmanagementproject bij kleinere organisaties relatief hoger dan bij grotere. Echter, de geboden stappen en hulpmiddelen maken het ook voor kleinere corporaties mogelijk een goed gezondheidsmanagement op te zetten. En de activiteiten rond de thema's Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning bieden ook budgetneutrale adviezen.